Γνωρίστε το πανέμορφο νησί
του Σαρωνικού κόλπου

Λίγα λόγια για
τον Πόρο

  • Ο Πόρος, το καταπράσινο και πανέμορφο αυτό νησί, βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Σαρωνικού κόλπου και ακριβώς απέναντι από τις ακτές της Πελοποννήσου.
  • Το όνομά του σημαίνει πέρασμα και δεν είναι τυχαίο, καθώς το νησί σχεδόν συνδέει το Σαρωνικό με τις Πελοποννησιακές ακτές. Ένας στενός πορθμός χωρίζει το λιμάνι του Πόρου από το Γαλατά που βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή του νομού Αργολίδας. Είναι ένα νησί που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του με τις ανεξάντλητες φυσικές καλλονές του.
  • Τα θαλασσινά τοπία, με τη καταγάλανη θάλασσα, τις υπέροχες αμμουδιές και τα δαντελωτά ακρογιάλια συναντούν το πράσινο των πεύκων που φύονται στην ακροθαλασσιά δημιουργώντας μαγευτικές εικόνες. Χάρη στη γεωγραφική του θέση, ο Πόρος αποτελεί ένα παραθεριστικό θέρετρο για κάθε εποχή του χρόνου.
  • Προσφέρεται για ξεκούραση και ηρεμία, χωρίς να λείπουν και οι ευκαιρίες για διασκέδαση. Συνδυάζει τη κοσμική ζωή με το παραδοσιακό στοιχείο. Είναι ένας τόπος που όποιος τον έχει γνωρίσει, αδημονεί να επιστρέψει. Κι όποιος δε τον έχει ακόμη επισκεφθεί τον βλέπει στα όνειρά του.
  • Σ’ όποια κατηγορία κι αν ανήκετε προγραμματίστε τις διακοπές σας στον Πόρο και γνωρίστε τον επίγειο παράδεισο…
Πόρος - Ασκέλι
Πόρος - Ασκέλι

Λίγα λόγια για
το Ασκέλι

Το Ασκέλι είναι η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη παραλία του νησιού. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 3χλμ από το λιμάνι και μπορείτε να φτάσετε είτε με το λεωφορείο (αναχώρηση κάθε μισή ώρα από την Πλατεία Ηρώων) είτε με βάρκα.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά γραφικά ταβερνάκια, εστιατόρια, cafe-bar καθώς και 2 super-market.

Η οργανωμένη πλαζ αποτελεί πόλο έλξης, καθώς εδώ κάποιος μπορεί να κάνει το μπάνιο ή την ηλιοθεραπεία του και να συναντήσει στην κυριολεξία τους "πάντες".

Τέλος, για τους λάτρεις των θαλασσίων sport υπάρχει σχολή scuba diving καθώς και σχολή ski όπου μπορείτε να κάνετε tubes, μπανάνα ή αλεξίπτωτο.