Πρόσβαση στον Πόρο

Πληροφορίες για τα ιπτάμενα

  • Τα Flying Dolphins και τα Flying Cats αναχωρούν από το κεντρικό Λιμάνι του Πειραιά (Πύλη Ε8). Το ταξίδι διαρκεί μόλις 1 ώρα.
  • Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν περίπου 6 δρομολόγια την ημέρα ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες, περιορίζονται στα 4.
  • Το κόστος του εισιτηρίου είναι 34€ για τους ενήλικες και 17€ για τα παιδιά (ανά διαδρομή).
  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Marinos Tours στο email info@marinostours.gr.
Πρόσβαση

Πώς θα έρθετε οδικώς
μέχρι τον Πόρο

Αν έχετε δικό σας αυτοκίνητο ή έχετε νοικιάσει κάποιο, μπορείτε να έρθετε εύκολα από την Αθήνα σε 2 περίπου ώρες.

Ακολουθώντας την Αττική Οδό και εν συνεχεία την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, βγαίνετε στην έξοδο για Επίδαυρο (η πινακίδα γράφει Β' ΕΞΟΔΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ) και κάνετε αμέσως αριστερά (ακριβώς απέναντί σας θα δείτε την πινακίδα που γράφει προς Πόρο).

Οδηγείτε για 30 περίπου λεπτά και μόλις δείτε στα αριστερά σας την πινακίδα της καφετέριας STORK μετά από περίπου 2,5 χλμ, θα δείτε στα δεξία σας πολλές πινακίδες. Ακριβώς στα 30 μέτρα βγαίνετε δεξία και αμέσως αριστερά κάτω από την γέφυρα και συνεχίζετε ευθεία.

Στη συνέχεια ακολουθείτε τον καινούργιο δρόμο, προσέχοντας να δείτε την πινακίδα προς Πόρο. Στο σημείο αυτό θα κάνετε λοξώς αριστερά και θα φθάσετε από τον παραλιακό δρόμο σε 25 περίπου λεπτά στο Γαλατά, από όπου και παίρνετε το μικρό ferry για τον Πόρο.

Οι αναχωρήσεις είναι κάθε 30 λεπτά και η τιμή του εισιτηρίου είναι 6€ για το Ι.Χ. και 1,50€ για κάθε επιβάτη.

Ενναλακτικά, στον Γαλατά υπάρχει ένα μεγάλο δημοτικό ανοιχτό parking (δωρεάν) για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας, στην περίπτωση που θελήσετε να περάσετε απέναντι στον Πόρο με τις βάρκες που αναχωρούν κάθε 10 λεπτά (τιμή εισιτηρίου 0,80€ το άτομο).